donderdag 29 september 2011

pompoentaart van monsieur Gateau de l'Auberge

Zondagavond telefoon. Onder Studio Sport. Wie dat nu?
Madame Gateau van l'Auberge de Saint Clément-sur-Guye.
Of ik donderdag, jeudi pompoentaart kom ophalen.
Nou graag, komen we meteen maaltijden. Hoeft niet zegt ze.


Jawel, daar wil ik elke week wel een keer gaan eten.
Het uitzicht is prachtig en het is echt Bourgondisch eten.
Ruime porties, dagverse groenten, autenthiek, hartelijk.

29C vanmiddag, strak blauw, dus buiten maaltijden.
Vooraf, entrée, een terrine de poisson, alles fait maison.
Hoofdgerecht ragout kalfsvlees en gestoofd lamsvlees.
Dan fromage fort en kwark, toe crème brulée en vijgentaart.

De verrassing, 2 taarten.
Een pompoentaart sucré en een gratin salé.

Op naar le patron, monsieur Gateau.
Die zegt wat het geheim vd kok is. Voici, zie hier.
Eerst de pompoen in stukken snijden, 15 min koken.
Door de zeef zodat het vocht zoveel mogelijk eruit is.
Crème erbij, suiker, 3 eieren voor 1 taart.
3 soeplepels semoules fins, fijn graan.
Alles mengen over de bodem vd taart.
Eventueel nog wat vanille, sinasappel of caramel erdoor.
25 minuten in de oven et voilà, pompoentaart.

De truc vd gratin is als een aardappelgratin.
Met kruiden thijm, peper, muskaat en zout!
Hij vond dit wat bewerkelijker dan de pompoentaart.
Graag wil hij er een samen maken met ons in zijn keuken...

Wordt smullen het weekend hier.
Geert van Chateau Burnand is al onderweg.
Pompoengratin én pompoentaart snoepen na het boulen...