vrijdag 23 september 2011

toegevallen

Herfst 2011. Aanvang vandaag.
Katrien 33. Proficiat!

Gisteravond lang gebould. Totdat de zon al even onder was. Gegeten op de veranda. Pompoensoep en boeuf bourguignon. Met 5. Verhalen over toeval. Wat ons toe valt. Wat er aan ondenkbaars gebeurt in onze levens.
Ontmoeting van 2 broers met kids in Miami, terwijl ze niet weten van elkaar dat ze in Amerika zijn. Ontmoeting met de achterbuurvrouw in Zuid-Afrika. Ontmoeting met de overbuurvrouw in Brazilië.
Zo mijn verhaal. De vraag aan de drukke wethouder van financiën Bert Meulman net voor de vakantie in juli 1992 om een afspraak voor het WIG (WerkgelegenheidsInstituut 't Gooi). Kon net gemaakt worden: na de vakantie.
Een week later was ik in Praag en stond daar in Forum naast de minister van economische zaken van Nederland, Andriessen, te wachten op onze dames. Die hadden wat werk in de toiletten, het was een uitvoering vd Laterna Magica, ODYSSEUS!
De volgende dag kom ik uit de toiletten vd camping van Karl Pinkas in Praag 5, waar mn oude Constructam 2 jaar eerder mocht blijven staan. Wie kom ik daar tegen? De minister van economische zaken en financiën van Hilversum! Bert Meulman met zijn lieve vrouw Anneke. Zodoende mochten we nader kennismaken, genieten van Berts kennis, zoals vd stad Praag. En plannen smeden voor meer werkgelegenheid in Hilversum. En een jaar later plannen voor de meest geslaagde kringlooponderneming Het GOED.
Het plan vd Stichting Kringloopbedrijven met de raad van commissarissen kwam uit de hoge hoed van Bert Meulman.
Dankzij deze ontmoeting zit ik in dit paradis de Bourgogne.

Zo valt er zoveel aan ons toe. Onverklaarbaar. Gegund. Het staat in de sterren geschreven... Dat we elkaar ontmoeten. Dat we samen optrekken. Dat we elkaar als het moet laten gaan...
Dat we er het beste van moge maken... !

Dat die sateliet van 600 ton vanavond inderdaad in de zee mag vallen, immers 70% vd aardoppervlakte is zee...
Dat de herfst weer een nieuw warmterecord mag brengen...
Dat Sjoerd & Gerline vandaag hun huizendeal rondmaken...