zondag 21 augustus 2011

Jubbe & Sjoukje, Echtpaar van het jaar 2011

20 augustus 2011. In de paradijstuin van De Viel in Bingelrade.
Het prachtige huis van Frans en Madeleine van den Wildenberg.
Trouwfeest van Jubbe van den Wildenberg en Sjoukje Boomsma.
Ecxellente plek voor een fenomenaal huwelijksfeest.
Met als ambtenaar vd burgerlijke stand, Petra Dikschei, de moeder ook van Jubbe's jeugdvriend Twan sinds de lagere school in Milsbeek.
Geweldig, groots, lieflijk, vrolijk, speels huwelijk, supermooi!!
Een zeldzaam breed uitgemeten levensgeschiedenis van bruidegom en bruid van dichtbij beschouwd door Petra, zonder een enkele hapering of verspreking. Alles paste. De zang van Janneke, begeleid door Sara op piano. De toespraak van Geeske, de moeder van Sjoukje. De rake kwinkslagen retour van Jubbe op opmerkingen aan zijn adres. Het tekenen door 6(!!) getuigen vanwege deze bijzondere lokatie. De feeërieke entourage. De blije bruilofsgasten op het hemels sfeervol feest, met zo'n 23C, volle zon, lommer beschut en een roesje wind.
Mij was gevraagd door Maria, moeder van Jubbe, met instemming van Frans, vader van Jubbe, om een woord te spreken.
Met de Bourgondische engelenbel het bruidspaar toegesproken. Dat het gaat om Dankbaarheid, Genade en Liefde in dit leven. Dankbaar dat het zo past met 4 families rondom het echtpaar. Die elkaar mogen. Genadig om alles wat gegund is en hen toegvallen is op weg naar deze marriage. Liefdevol, met ruimte laten voor elkaar.
Elkaar dragen, verdragen in moeilijker tijden en verder dragen. Als echtgenoten (van Petra kwam dat echtgenoten stamt van echt genieten!) op pad, op avontuur, op weg naar nieuw leven...
En dat wij voor hen, Sjoukje & Jubbe, daartoe de zegen vragen. Ringeling, tingting. Let the angels go with them. Houd de kaarsjes brandend. Hiephiephoera, lang lang zullen ze leven, in de gloria.
Heerlijk feest. Taart. Champagne.


Feestelijke mensen in vele groepjes verzameld.
Dansen met de swingende band uit Bergen aan Zee.
Met dank aan Frank van Gorp voor deze feestprentjes.
Er zullen er via meerdere kanalen nog vele volgen.
Weddingplanner Inge heeft zeker ook dat super geregeld.
Zo'n onvergetelijk huwelijk is natuurlijk navenant vastgelegd....