maandag 22 augustus 2011

La canicule

Gister om 18.00 uur reden we Bourgogne binnen. 35C ! We hoorden op de radio dat er een alarm is uitgegeven vanwege de Canicule voor 7 regio's in Frankrijk. Daar hoort de Bourgogne bij.
Wij wonen in Saône-et-Loire, departement 71 (71, te zien op de autonummerplaten). Net in Zuid-Frankrijk waar het super heet is.

Onze burgemeester, notre maire, waarschuwt elk jaar in het bulletin vd gemeente, dat jaarlijks 2x verschijnt, voor La canicule, de hondsdagen. Het is dan zo heet dat de ouderen vooral beter kunnen binnen blijven. En het advies: veel water drinken.
Elk jaar overlijden met name ouderen door deze tropische hittedagen boven de 30C.

Vanmorgen om 9 uur al 30C in de schaduw. Nu net achter de thermometer uit de zon gelegd, want die zat aan de top van 55C.
Het terras voor is zo heet dat er met de blote voeten niet over te lopen is, zoals in januari op het terras van Gonzalo in Buenos Aires. Zon, heet, hoogzomer...

Deze week alleen gasten in de gîte. Tijd om bij te komen vd enerverende bezoeken de afgelopen maanden. Heerlijk lezen uit de stapels tijdschriften en boeken die Sara heeft meegegeven.
Maandag, een dag om te vasten, te matigen, aan te sterken...