woensdag 14 september 2011

Sjoerd en Gerline

Op 25 juni 2003 studeerde Sjoerd, Jetse Sigiward van Gorp af van het VWO. Dat gaf een feestelijke diploma-uitreiking. Nadien volgde bij Sjoerds moeder thuis in Eersel het feest met de vrienden. Aangezien die van buiten kwamen en iemand de Bob moest zijn, was ik dat. 's Nachts om 2 uur was iedereen afgezet thuis. En Sjoerd begon tegen me aan te praten in het busje voor de deur van zijn moederlijk huis. Hij zou het zeker allemaal heel anders gaan doen dan zijn vader. Zeker wat betreft de vrouwen.

Hij zou overigens ook zo'n beetje de moeilijkste studie die hij kon vinden gaan doen, want hij wilde uitvinder worden. Het werd moleculaire wetenschappen in Wageningen.
Daar heb ik hem opgezocht net na de introductiedagen, nog voor dat de studie echt aanving. Op de weg van zijn tijdelijke studentenonderkomen naar de markt heb ik welgeteld 11 keer (!) heel vrolijk meisjes naar hem horen roepen "hallo Sjoerd", "hoi Sjoerd", hé Sjoerd, alles goed" enzovoort. Ook kwamen er in het eerste jaar wel 4 vriendinnen voorbij...
Allez, toen na de volgende introductie kwam Gerline, Gerritje Cornelia van de Glind in beeld. En jawel na een half jaar was het aan. En stevig, want het eerste jubileum van 5 jaar zit er al weer anderhalf jaar op!
Na ruim één jaar te hebben samengewoond zijn ze deze weken op zoek naar hun eerste koophuis in Utrecht... Ze hebben allebei sinds een 4tal maanden een promotiebaan en zijn dus qua werk voor de komende 4 jaar onder de pannen. Nu nog het huis...
Nu werkt Sjoerd in zijn promotiebaan in Utrecht aan het verbeteren vd MRI-scan voor wat betreft het beter kunnen stellen van diagnoses. En Gerline in Leiden aan het vinden van de cellen die verantwoordelijk zijn voor het ontstaan van huidkanker."