donderdag 29 december 2011

anniversaire

Jubbe en Sjoukje, Sjoerd en Gerline,
Ton en Maria, Polle en Marleen met Abel.
Familiefeest!

Hoewel de laatsten om 4 uur te bedde,
Toch om 10 uur de famille aan de ontbijttafel.
Feest met zang...
En een Thee anekdote: Maak je kop leeg.
In Zen gaat het volgende verhaal.
Op een bepaald moment gaat een heel erg ontwikkeld man uit het westen op zoek naar een groot zenmeester in het Oosten. De man uit het Westen heeft van alles gestudeerd en wil zijn kennis nu wel eens gaan vervolledigen bij die zenmeester. Hij wil, vast overtuigd als hij is, de waarheid kennen.
Wanneer hij bij de Meester aankomt, nodigt die hem ui om te gaan zitten, en vraagt of hij thee wil. De man is echter zo gehaast om de waarheid te leren kenn dat hij meteen van start gaat en de Meester met vragen bestookt.
Deze giet rustig en onverstoorbaar thee in het kopje vd manuit het Westen. Hij antwoordt niet op de vele vragen die de geleerde man uit het Westen hem stelt. Hij blijft gewoon thee schenken in het kopje tot de man verbaasd opmerkt dat het kopje stilaan overloopt.
Hij houdt abrupt op met vragen stellen en kijkt met open mond van de Meester naar het overlopend kopje. "Wat doe je nu!" roept hij, "het kopje loopt over zie je dat dan niet?"
De Zen meester lacht vriendelijk naar de man en zegt op zijn beurt: "Dat is precies wat er met jou aan de hand is. Jouw kop zit zo vol met allerlei wijsheden dat er geen plaats voor de Waarheid meer over is. Er is geen ruimte meer over voor de Waarheid. Leeg je kop. Ontdoe je van al die kennis en dan zal de Waarheid zich als vanzelf tonen."

Aldus voorgelezen aan de ontbijttafel.
Met dank aan www.neemtijd.nl...

Dan een prachtig ontroerend familielied voor Joep.
De zon breekt zo waar voor 't eerst hier door in de Ardennen.
In groepje op pad, wandelen naar de watervallen van Coo...