vrijdag 8 juli 2011

familiegeest

Familie. Onze ouders deden al hun huisraad van de hand eind 1952 en wilden naar Indonesië als lekenmissionarissen om daar te helpen in onderwijs en opbouw. Edoch, Indonesië kondigde een stop aan van Nederlanders. Wij bleven in Nederland.
Pa en ma hebben ons meegegeven om aardig, lief tegen elkaar te zijn, elkaar te steunen en te helpen, elkaar niet te laten vallen. En waar mogelijk er een betere wereld van te maken.

Daarbij heeft Onze Lieve Heer ons allen verschillende talenten meegegeven, zo kregen we mee, en daar dienen we respectvol mee om te gaan.
Waarachtig, oprecht leven, daar ging het om, zei onze pa in de emotionele momenten!

In die familiegeest gaan we steeds met elkaar om, de famille van Gorp. Met een warm hart en een luisterend oor en oog voor elkaar.
Dit jaar waren we voor de 5e maal bijeen in Sailly met Hemelvaart. De laatste jaren, 3 jaar sinds de jeudeboulebaan er ligt, gaan we boulen om de punten én de stijlprijzen. De ballen, les boules, rollen, wegketsen, zachtjes doortikken, bijleggen... Duidelijk en subtiel spel zoals bij het familieleven past.... én Bourgondisch genieten, la belle et bonne vie, dat ook !
In deze familiesfeer proberen we alle familie, vrienden, bekende en onbekende gasten hier te ontvangen in Sailly. Als ware iedereen een lid van de famille Ange Gardien. Ook al is het druk zoals deze dagen dat alles ineens vol lijkt te lopen en zelfs de caravans nodig zijn om eenieder te herbergen.

Moge het zo vrolijk familiair, broederlijk en zusterlijk, voort gaan... met zijn allen één grote famille...een betere wereld...