vrijdag 19 augustus 2011

Sjoerd 26

18 augustus 1985, 07.09 uur. Sjoerd wordt geboren in het Sint Jozefziekenhuis in Eindhoven. Gezond en wel. Moeder, vader, 2 paar grootouders blij aanwezig dezelfde dag bij Jetse Sigiward van Gorp. We noemen hem Sjoerd.
26 jaar later op 07.09 uur op 18 augustus slapen Sjoerd en Gerline nog op het bergje, Montagny, van Sailly.
Vooral om bij te komen vd inspanningen een dag eerder op de tennisbaan van Sailly. Monter gingen we om 11 uur van start met een mixed dubbel.
Sjoerd met Gerline meteen op de turbo, Marleen en Joep met 6-0 verslagen in 20 minuten. De tweede set duurde eens zolang, eveneens voor Sjoerd en Gerline 6-4.
Dan de match waar we steeds over spraken: Sjoerd-Joep. Eenmaal eerder heeft Sjoerd me in Sailly verslagen in een zinderende partij. De dag erop werd dat gecoorigeerd met winst voor de ouwe. Toen met Ad en Anneke Jongeneelen als publiek. Nu hadden we naast de dames als toeschouwer Hans Hermanides. Het is bloedheet, ruim 25C in de schaduw en wij spelen in de volle zon. Het is fun.
Als ik van iemand moet verliezen dan het liefst van Sjoerd maar hij krijgt helemaal geen punt kado, ook al is het zijn verjaardagsweek. Practige ballen, knullige missers, toch echt mooi tennis.
Het loopt tot 5-5 gelijk en dan valt het geluk naar de kant vd oudste, 5-7. Of deze stand nog ooit te herhalen is, betwijfel ik gezien de spierpijn nu... maar... Sjoerd heeft daar ook last van...

Sjoerd en Gerline komen toch om goed 10.00uur de 18e tevoorschijn en worden door ons toegezongen. Kabel en Mees erbij die de avond tevoren gearriveerd zijn. Lang zal ie leven in de gloria, hiephiephoera!
Hij had een mooie Engels bijbel met Gerline hier gezien en het doet deugd dat zij die bijbel een mooie plek willen geven in huis in Utrecht.
Het was Sjoerds wens om uit te gaan eten. Zo'n heerlijk Frans menuutje op het terras van La Jouvence in st. Gengoux-le-National. lekker rustig 2 uur aan tafel en dan zo'n 4gangen met koffie toe.
En daarna zoals elke dag wederom de boulestrijd en die werd door Sjoerd in wisselende samenstelllingen gewonnen. Hier werd er door niemand met opzet iets kado gegeven. Strijden tot het laatste 13e punt gescoord is!
Hup zo opnieuw revanche voor gister, de laatste match eindigde in 13-0... Eens zien nu of we het jonge stel vd veranda naar de jeudeboulebaan kunnen bewegen, want het is lekker lezen in de zon.
En dan morgen op naar huize Frans en Madeleine van den Wildenberg in Bingelrade. Daar trouwen Jubbe en Sjoukje. De familie bijeen op een grote feestdag!