woensdag 21 september 2011

Ko groter, PC en TV beter


Deze prachtige prent van Ko in de brandweerwagen kwam op Prinsjesdag hier aan. Van de trotse moeder Sara. Weer een maat groter dan in de bus van Ton, zie hiernaast.

Alleen liet het scherm het ineens na 5 jaar vlekkeloos trouwe dienst afweten. Op Prinsjesdag. Naar Jimmy in Saint Gengoux-le-National. Die zag het meteen: "foutu", die is verloren. Nog even wat proberen met stekkertjes. Niets. Allez, zei Jimmy, à Carrefour. Daar paar uur rond gesjouwd.
En jawel, nieuw scherm, stuk moderner en groter. Meteen erbij nieuwe laptop, die oude is 8 jaar oud en gaat nog langzamer dan een escargot, een slak. En een promotion om niet te versmaden, bij een abonnement van één jaar op Canalsat voor 1 euro een HD TV erbij van 81cm. Kreeg parabool en decoder zo mee. Maandag al komt monteur van Canalsat om de parabool te bevestigen.
Dan hebben we straks in de gîte en in de bieb vh huis BVN, het Beste van Vlaanderen en Nederland. Er staat in onze publicaties dat er voor de gasten een TV is. Hoewel de meesten daar niet naar talen. Toch, zoals vorige jaar bij de wereldkampioenschappen voetbal en bij tennisfinales Wimbledon en de Tour de France wordt er wel eens gekeken...

Zo voorkomen we problemen zoals 2 weken terug in een nabijgelegen gîte waar gasten gehuurd hadden met TV. Die wilden elke dag nieuws volgen. Deed de TV het niet. Aiai. Dat willen we hier niet!