donderdag 8 september 2011

L'Auberge de St Clément

Deze week gasten in de gîte die voor zichzelf zorgen. Dus kunnen wij gezellig er op uit naar de restaurants voor de menu's du jour. Werkbezoeken om te zien wat er voor snufjes uit de Bourgondische keukens komen, aha.

Een toprestaurant is l'Auberge in Saint Clément-sur-Guye. Boven op de heuvels bij Joncy met weids uitzicht. Prachtige plek om buiten te eten naast de Romaanse kerk uit 950. Toen we daar dit jaar voor het eerst binnen aten viel ons oog op een collage met bekende foto's, van ons in Sailly. Ziehier met madame Gateau erbij.
Deze keer hadden we een 7tal pompoenen meegenomen uit de tuin van overvloed hier. Om te bedanken voor het heerlijke pompoentaartrecept vd vorige keer.
We werden op onze beurt heel hartelijk bedankt door monsieur et madame GATEAU (gateau betekent gebakje, lekkernij!). Als hij weer pompoentaart maakt zou hij bellen, kunnen we een taartje halen!

Het was weer heerlijk. Voorgerecht, pasteitje met korstdeeg gevuld met ham. Hoofdgerecht kwartel voor de een, vis voor de andere twee, in mooie sauzen met wilde rijst gepresenteerd. Fromage blanc en kaasplateu als 3e gang. Alles besprenkeld met 25cl (2 glazen rode wijn pp). Crème brulée als dessert. Met koffie toe, normal et allongè, aangelengd, niet zo sterk. Wel, dat alles voor € 12,50 pp.
l'Auberge de Saint Clement-sur-Guye (71460), tel 0385 962197, een aanrader. Ouvert du Mercredi au Dimanche soir.
Menu du jour woensdag tm vrijdag.